top of page

35.000 kijk- en shoplustigen tijdens eerste eindejaarsweekend VurigGenk


GENK - Stad Genk heeft een geslaagd koopweekend achter de rug. Op zaterdag en zondag zakten meer dan 35.000 bezoekers af naar ‘Vurig Genk’ om er te kerstshoppen in een gezellig winterse sfeer en te genieten van vlammend spektakel. Grote publiekstrekker was de vuurshow van de Duitse theatercompagnie Feuervogel op het Stadsplein. Ook de komende weekends mag men zich aan vuur en spektakel verwachten.

December wordt in Genk allesbehalve een koude maand. Met twee vuurshows en een internationale vuurparade trekt de stad volop de kaart van het spektakel. Zo'n 5.000 bezoekers genoten zaterdag en zondag van de vuurshow van Feuervogel. “We sluiten een geslaagd weekend af. Met Vurig Genk brengen we beleving naar het centrum dat duidelijk gesmaakt wordt”, aldus schepen van Economie en Evenementen, Erik Gerits. “En de komende twee weekends zullen qua spektakel zeker niet moeten onderdoen!”

Volgende weekends: Vuurshow Pan. Optikum en internationale vuurparade

Volgend weekend is het de beurt aan de theatercompagnie Pan. Optikum. Op 19 en 20 december brengen ze op het Stadsplein een spektakelshow met een torenhoge installatie. Hun voorstelling Human (F)aktor is een unieke show met topacrobatie, dans, muziek, reuzegrote trommels... en dat allemaal overgoten met een sausje van vuur en vuurwerk.

Het neusje van de zalm dit eindejaar in Genk is de internationale vuurparade op zondag 27 december. “We durven het bijna de O-parade winter edition te noemen. Iets korter, maar minstens even spectaculair”, weet schepen Gerits. “We verwelkomen die dag topgezelschappen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland.” Hoogtepunten van de parade worden ongetwijfeld de lichtgevende kwallen en zeepaardjes van de Franse compagnie Remue Ménage en de reuzegrote lichtgevende paarden van compagnie Des Quidams.

Meer info : www.vuriggenk.be

Een project van:
Nieuws uit jouw regio:
Er zijn nog geen tags.
Volg ons ook op
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page