top of page

Leuven doorbreekt taboe rond huiselijk geweld tegen mannen met Mannenklap


LEUVEN - Leuven is op 1 januari gestart met een aanspreekpunt voor mannen die te maken krijgen met huiselijk of partnergeweld. Slachtoffers, getuigen en plegers van geweld kunnen nu telefonisch terecht bij Mannenklap.

Mannen kunnen bij Mannenklap terecht voor een discreet en anoniem telefoongesprek met een vrijwillige vertrouwenspersoon. Die biedt weliswaar geen professionele hulpverlening, maar laat de beller wel in alle vrijheid aan het woord en luistert begripvol en zonder oordeel naar zijn verhaal.

Academisch onderzoek toont aan dat ook mannen vaak het slachtoffer zijn van partner- of huiselijk geweld. Toch bestaat nog steeds het hardnekkige cliché van de man als pleger. Die stigmatisering vormt een maatschappelijke drempel voor mannen om hulp van een vertrouwenspersoon in te roepen. Door zich specifiek op die groep mannen te richten, wil Mannenklap de drempel verlagen.

De vertrouwenspersonen van Mannenklap kan je bereiken op de nummers 0490 66 83 04 en

0496 56 56 45. Bijkomende gsm-nummers worden bekendgemaakt op www.mannenklapleuven.be. Die website bevat ook alle informatie over de werking en de achtergrond van Mannenklap.

Een project van:
Nieuws uit jouw regio:
Er zijn nog geen tags.
Volg ons ook op
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page