top of page

Stad Gent opent zevende schoolstraat in de Zandloperstraat


GENT - Op dinsdag 26 januari werd de 7de schoolstraat geopend. De VSS Visitatie vormt de Zandloperstraat elke morgen om tot een schoolstraat. Dit project heeft tot doel het drukke verkeer aan de schoolpoort te herleiden tot een veilige omgeving voor fietsers en voetgangers.

De Zandloperstraat wordt elke morgen tussen 8.20 en 8.45 uur afgesloten, op woensdagnamiddag zal de straat ook autovrij zijn tussen 12.20 en 12.35 uur. Op het einde van de schooldag zal de Zandloperstraat afgesloten worden tussen 16.05 en 16.20 uur. Het gaat over een proefproject dat loopt tot 20 mei 2016; op het einde van deze periode wordt een evaluatie gehouden bij de ouders, leerlingen en bewoners van de Zandloperstraat.

Schoolstraten worden, naar het voorbeeld van het Italiaanse Bolzano, ingericht om de autodrukte in de schoolomgeving te vermijden. De straat wordt tijdelijk afgesloten voor alle inkomend gemotoriseerd verkeer (behalve de hulpdiensten) zodat fietsers en voetgangers op een veilige manier naar school kunnen. De ouders die hun kinderen met de wagen brengen, wordt gevraagd om de wagen verderop te parkeren en hun kinderen te voet te laten gaan/te begeleiden tot aan de schoolpoort. Bovendien wordt de leefkwaliteit voor de buren verhoogd en kunnen de hulpdiensten sneller ter plaatse zijn bij noodsituaties. Een voordeel voor zowel bewoners, school als voorbijgangers.

De Zandloperstraat is de 7de schoolstraat die geopend wordt. In 2012 werden er schoolstraten ingericht in Gent Centrum en Wondelgem, in 2014 werd het initiatief gelanceerd in Drongen en Sint Amandsberg. In 2015 kwamen de Joseph Gérardstraat en de Wispelbergstraat erbij.

De schoolstraat in de Wispelbergstraat is, omwille van de werken, even naar de Theresianenstraat verlegd, maar wordt na het afronden van de werken terug ingevoerd.

Een project van:
Nieuws uit jouw regio:
Er zijn nog geen tags.
Volg ons ook op
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page