top of page

Kunstenwedstrijd ‘Kunstbende’ keert terug naar Mechelen


H30 voert op trein promotie voor voorronde

MECHELEN - Kunstbende is terug van weggeweest in onze stad! Na zeven jaar afwezigheid in Mechelen, krijgen alle jeugdige en creatieve Maneblussers (13-19 jaar) op 30 april de kans om hun kunsten te tonen tijdens de Mechelse voorronde. Je kan kiezen uit tien categorieën: beelden, circus, dans, dj, film, foto, mode, muziek, performance en tekst.

Kunstbende is een nationale kunstenwedstrijd met tien regionale voorrondes (Antwerpen, Gent, Kortrijk, Diest, Brussel, Sint-Truiden, Brugge, Turnhout, Beveren en Mechelen). Elke creatieve geest van 13 t.e.m. 19 jaar kan zich inschrijven voor één of maximum drie disciplines. Op zaterdag 30 april vindt de voorronde in Mechelen plaats in Cultuurcentrum Mechelen. Wie uitblinkt tijdens de voorrondes, stoot door naar de nationale bootcamp en vervolgens de finale op 14 en 15 mei in deSingel in Antwerpen. De uiteindelijke winnaars kunnen hun kunsttalenten verder uitbouwen dankzij professionele coaching op maat.

H30 doet je creativiteit bloeien

H30, de artistieke werkplek voor jonge Mechelaars, Cultuurcentrum Mechelen en J@M vzw slaan de handen in elkaar om van Kunstbende terug een Mechels verhaal te maken. “Mechelen zit boordevol jong talent. Creatieve Mechelaars die hun talenten willen tonen, mogen deze kans niet missen! Daarom gaan we samen met allerlei culturele partners, jeugdorganisaties en enkele Mechelse scholen zoveel mogelijk jongeren prikkelen en ondersteunen in hun creatieve talenten”, vertellen schepen van Cultuur Björn Siffer en schepen van Jeugd Greet Geypen. “Jongeren die een creatief idee hebben, maar niet helemaal zeker zijn of het wel werkt, roepen we op om H30 te contacteren.”

Promo op de trein

Omdat het zeven jaar geleden is dat Kunstbende nog eens een voorronde in Mechelen organiseerde, wordt er dit jaar extra promotie gevoerd. Op woensdag 27 januari zullen medewerkers van H30 samen met tien jongeren de trein nemen, van Antwerpen naar Mechelen. “Het is een symbolische actie. We brengen Kunstbende letterlijk terug naar Mechelen – een wedstrijd die een breed publiek aanspreekt en voor veel animo zorgt”, stellen schepenen Siffer en Geypen. “Met H30 zullen we workshops en begeleiding organiseren om zowel actief als niet-actief talent klaar te stomen voor de finale. Op de trein entertainen de medewerkers van H30 de mensen met muziek, dans en knotsgekke gedichten. Ze delen flyers uit en nemen de letters van Kunstbende mee op de trein. Die bevestigen ze later aan het station. In Mechelen station richten ze een warme huiskamer in, waar ze geïnteresseerde jongeren willen informeren en verder helpen. Je wordt er meteen getrakteerd op een optreden van hiphop-artiesten Rita en Zed!”

Een project van:
Nieuws uit jouw regio:
Er zijn nog geen tags.
Volg ons ook op
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page